בדרך לשיבושי תנועה בבני ברק לפני שבת? תנועת החילונים החופשיים קוראת לכל תומכיה ופעיליה להגיע היום (שישי) לבני ברק. התנועה הוציאה את ההודעה הבאה: "נתקעתם השבוע בפקקים בגלל שיש חרדים שלא בא להם בטוב להתגייס לצבא בזמן שחיילים שלנו נופלים בלבנון, אבל את הכסף שלנו הם ייקחו גם ייקחו? אנחנו מזמינים אתכן ואתכם לפעולת התגמול בשישי בין 13:00-16:00.
"נגיע לבני ברק, ניסע כחוק, בדיוק כפי שהמשטרה התירה לחרדים לנסוע לאט ונשבש את החיים בעיר לפני כניסת השבת. נמשיך בפעולות כאלה עד שיובן שיש מחיר להתעללות בחילונים".
יו"ר החילונים החופשיים, עילאי הרסגור-הנדין, לשעבר סגן ראש עיריית כפר סבא, מסר: "אנחנו עושים את מה שהיה צריך לעשות כבר מזמן. דין בני ברק כדין תל אביב, כפר סבא או רחובות. חוצפת מנהיגי החרדים עברה כל גבול אפשרי, והם משתמשים באופן ציני באנשיהם, שהגיע הזמן שיבינו את השלכות מעשיהם. החילונים הורידו את הכפפות. לא נסבול עוד אפליה – לא בשירות הצבאי, לא בתקציבי המדינה ולא באכיפה. תושבי בני ברק – היכונו לביאת החילונים".
בנוסף, ולאחר שמפגינים חרדים חסמו להם את הישוב, תצא שיירה של תושבי/ות כפר יונה מכלא 10 לבני ברק. מתן ליבנה ג'רבי, חבר סיעת 'בחירה חופשית – חוזה חדש' במועצת העיר כפר יונה ומוביל השיירה: "מדינת ישראל הפקירה אותנו פעמיים. בפעם הראשונה כאזרחים ציונים שומרי חוק שמאמינים בשוויון לכולם, ובפעם השנייה כתושבי כפר יונה שנאלצים שוב ושוב להתמודד עם הבעיות שהממשלה מסרבת לפתור בשם הברית עם אלו שחושבים שהחוק לא חל עליהם. נגמרו הימים בהם היהדות תשמש כקרדום לחפור בו. נגמרו הימים בהם הציבור החרדי יעשה ככל שיעלה על רוחו ואנחנו רק נבוא לשלם את החשבון. בצבא לימדו אותי שנכון לנהל את המלחמה בתוך השטח של היריב. זאת מלחמה על הבית זה בדיוק מה שאנחנו עושים".





תגובות