עיריית כפר סבא, צילום עוד קרני, דוברות העירייה
עיריית כפר סבא, צילום עוד קרני, דוברות העירייה

החשד לשחיתות בעיריית כפר סבא: שחרורים ממעצר, החקירה נמשכת

בעוד ראש העיר רפי סער ורעייתו מיטל נותרו במעצר עד 19 באוקטובר, חמותו של ראש העיר שוחררה בתנאים מגבילים. מנכ"ל החברה הכלכלית שוחרר למעצר בית. במרכז החקירה: חשדות לקבלת שוחד ולהטיית מכרזים עירוניים

פורסם בתאריך: 15.10.26 16:01

ארבעה ימים לאחר שחקירת החשד לשחיתות בעיריית כפר סבא הפכה גלויה והובילה למעצרם של בכירים בעירייה וחשודים נוספים, נרשמות התפתחויות במצבם של חלק מהעצורים. בעוד ראש העיר רפי סער ורעייתו מיטל ממשיכים לשהות במעצר, שניים מהמעורבים בפרשה שוחררו בתנאים מגבילים.

אמש (רביעי) השתחררה במפתיע ממעצר רבקה סיימון בנעדי, בת 68, אמה של מיטל סער וחמותו של ראש העיר. בנעדי נעצרה בתחילת השבוע לאחר שבחיפוש בביתה נמצאו כ-190 אלף שקלים במזומן. החוקרים ביקשו לברר אם מדובר בכספים הקשורים לפרשה הנחקרת, אולם בנעדי הכחישה כל מעורבות וטענה כי הכסף שייך לה.

על פי גרסתה, מדובר בחסכונות שצברה במשך שנים מעבודתה במשק בית, לצד כספי פיצויים שקיבלה. המשטרה בודקת את מקור הכספים ואת האפשרות שיש להם קשר לחשדות נגד בתה.

בנעדי שוחררה בתנאים מגבילים, הכוללים איסור יצירת קשר עם מעורבים בפרשה וחתימה על ערבות עצמית. ההחלטה התקבלה מבלי שהמשטרה ביקשה להביאה לדיון נוסף בהארכת מעצרה. סנגורה, עו"ד גדי אפריאט, טוען כי אין לה כל קשר למעשים הנחקרים, וכי הוא מקווה שהבדיקה תוביל גם להשבת הכספים שנתפסו בביתה.

התפתחות נוספת נוגעת למנכ"ל החברה הכלכלית של עיריית כפר סבא, עו"ד שגיא חן, שנעצר אף הוא במסגרת החקירה. חן שוחרר למעצר בית של שישה ימים. סנגוריו, עורכי הדין ששי גז ובר אסלן, דחו את החשדות נגדו וטענו כי לא הוצגה ראיה לכך שקיבל כספי שוחד.

רפי ומיטל סער (צילום אירית מרק, כפר סבא שלנו, השרון פוסט)

רפי ומיטל סער (צילום אירית מרק, כפר סבא שלנו, השרון פוסט)

מנגד, מצבם של ראש העיר ורעייתו לא השתנה. בית משפט השלום בראשון לציון האריך ביום שני את מעצרם בשמונה ימים, עד 19 באוקטובר, לאחר שהמשטרה הציגה את החשדות המיוחסים להם ואת פעולות החקירה שעדיין נדרשות.

הפרשה, המכונה במשטרה "הדרך אל הכפר", נחקרת ביחידה הארצית לחקירות הונאה בלהב 433. החקירה הסמויה החלה במאי 2025 והפכה לגלויה ביום שני השבוע, עם מעצרם של 17 חשודים ועיכובם של שבעה נוספים.

על פי החשד, גורמים עסקיים ואחרים העבירו כספים בתמורה לקידום ענייניהם מול העירייה ולהשפעה על מכרזים עירוניים. בין התחומים שנבדקים נמצאים עבודות ניקיון, שיפוץ מוסדות חינוך והפעלת עגלות מזון. החוקרים בוחנים אם החלטות שהתקבלו במערכת העירונית הושפעו משיקולים זרים ומקשרים בין בעלי תפקידים לגורמים חיצוניים.

במוקד החקירה נמצאת גם מידת מעורבותה של מיטל סער, שאינה נושאת בתפקיד רשמי בעירייה. במשטרה טוענים כי הייתה לה השפעה משמעותית על קבלת החלטות וכי הייתה מעורבת בקשרים עם אנשי עסקים. לפי החשד, חלק מהכספים הועברו במזומן, והחוקרים מנסים להתחקות אחר מקורם ויעדם.

ראש העיר רפי סער מכחיש את החשדות נגדו. בחקירתו טען כי לא קיבל כספים בתמורה לפעולות שביצע במסגרת תפקידו. סנגורו, עו"ד מיכה פטמן, טען בדיון בבית המשפט כי בין סער לרעייתו קיימת הפרדה רכושית וכי ראש העיר לא היה מודע בהכרח לפעילותה הכספית. במשטרה דוחים את הטענה וסבורים כי קיימות ראיות המצביעות על שיתוף פעולה בין בני הזוג.

 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון כפר סבא"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר