אביב מאור עם שני ספריה, צילום פרטי
אביב מאור עם שני ספריה, צילום פרטי

הראשון הפך לרב מכר, ובגיל 23 אביב מאור הוציאה ספר שני ומדברת על החלום שלה

אביב מאור הוציאה את ספר הילדים השני שלה, המשלב היכרות עם נופי הארץ ועם משפחות מגוונות. בריאיון היא מספרת על המסר החשוב שמאחורי הספר, על החלום להיות כוכבת ילדים מפורסמת ועל התגובות שקיבלה

פורסם בתאריך: 22.10.26 05:49

משפחת כהן נסעה לירושלים; אמא מיכל, גאיה והכלב טוי נסעו לתל אביב ואילו האבות אסי ויוגב יצאו עם בנם יואב לחופשה קסומה בכנרת. אלו הן רק חלק מהמשפחות המככבות בספר הילדים החדש של הסופרת והשחקנית אביב מאור, "כיף לטייל בישראל" בהוצאת סטימצקי. דרך סיפורים מלאי צבע וחוויות, הספר מפגיש את הקוראים הצעירים עם הנופים המגוונים של ארץ ישראל ועם פסיפס אנושי מרתק של אנשים ומשפחות מיוחדות, תוך השמעת קול ברור של אהבת הארץ, אחדות וקבלת השונה.

אביב מתארת את השליחות שמאחורי היצירה: "לאחר אירועי ה- 7 באוקטובר וההבנה שיש משפחות שחשבו לעזוב את ישראל בגלל החשש לחיות פה, החלטתי להוציא את הספר 'כיף לטייל בישראל', מתוך הרצון לחזק את הקשר של הילדים עם ארץ ישראל היפה שלנו. היה חשוב לי לשים בספר דגש על שני נושאים, הראשון כאמור החיזוק של הילדים לאהבת המדינה ולנופיה הייחודים, ומנגד להכניס את העניין של משפחות שונות ומגוונות. משפחות להט"ב, אבא ואבא, אמא ואמא, משפחה חד הורית, משפחה ממוצא אתיופי לצד משפחה ממוצא רוסי, משפחה של אמא, אבא וילדים".

מה היה הרעיון מאחורי זה?

"הרעיון היה לגעת בכל סוגי המשפחות, מתוך הרצון שהילדים יכילו ויבינו שכל משפחה היא משפחה נורמטיבית, וכל משפחה באשר היא, היא משפחה ישראלית וציונית והיא חלק מהמדינה שלנו".

אביב מאור עם ספרה בבית הדפוס, צילום פרטי

אביב מאור עם ספרה בבית הדפוס, צילום פרטי

האם לדעתך למרות שאנחנו כבר בשנת 2026, החברה הישראלית עדיין מתקשה להכיל את הגיוון הזה?

"יש הכרה, אבל אני לא יודעת עד כמה יש קבלה. היה לי חשוב להעביר בספר שכל משפחה היא נורמטיבית ולא פחות ישראלית מאבא, אמא וילדים. אני יכולה לומר שהתגובות לספר הן מאוד מגוונות. יש אנשים שקראו את הספר ומאוד התלהבו ממגוון המשפחות השונות, שחיזקו אותי על כך שנתתי ייצוג לכולם, ומנגד, יש אנשים שפחות התחברו לקונספט של משפחות של אמא ואמא או אבא ואבא, ואפילו היו אנשים שהזדעזעו מכך והחזירו לי את הספר בגסות ובטח לא רכשו אותו".

ונעלבת מכך?

"לא. כי שכתבתי את הספר היה לי ברור שלעומת הספר הקודם, הוא לא מתאים לכלל האוכלוסיות ושקהל חרדי ודתי פחות יתחבר לספר וזה בסדר".

קשה להאמין, אבל אביב מאור היא בסך הכל בת 23 וזה כבר ספרה השני. היא תושבת פתח תקווה, סטודנטית בבית ספר למשחק 'אימפרו' בהנהלת אבי מלכה. ספר הביכורים שלה, "טליה מגלה את השמחה" (המיועד לגילאי שנתיים עד תשע), ראה אור לפני כשנה ומאז הספיק להפוך לרב מכר. ההצלחה לא נעצרה על המדף והספר עובד להצגת ילדים מצליחה שרצה בכל רחבי הארץ בתיאטרון 'עתיד בהיר'. "מדובר בהצגה אינטראקטיבית שמפעילה את הילדים דרך משחק, שירה וריקוד", מספרת אביב.

הספר "טליה מגלה את השמחה" מתמקד במסרים חיוביים ובחיפוש המרתק אחר האושר הפנימי. הוא מגולל את סיפורה של טליה, ילדה קטנה שחשה עצבות ויוצאת למסע לגילוי השמחה יחד עם טולי, כלבה הנאמן. לאורך הדרך היא פוגשת מגוון חיות, שכל אחת מהן מעניקה לה עצה חכמה ומקורית לחיים טובים ומאושרים יותר.

"הספר הפך להצגה שרצה בכל הארץ, ומאחר ואני משחקת בהצגה, אני פוגשת את הילדים דרך התיאטרון", מספרת מאור בהתרגשות על החיבור הבלתי אמצעי עם הקהל שלה. היא מספרת שלאור הצלחת ההצגה ודרישת הקהל, היא עושה הפעלות יום הולדת של ההצגה 'טליה מגלה את השמחה'.

"עולם הילדים זה החיים שלי", היא אומרת, "וזה מה שאני אוהבת לעשות, גם כסופרת וגם כשחקנית. מגיל צעיר אני כותבת שירים וסיפורים וגם בתור ילדה קראתי ספרים רבים וכשחקנית מחזות, מגיל שלוש אני על הבמות".

אביב מאור בחנות צומת ספרים בפתח תקווה, צילום פרטי

אביב מאור בחנות צומת ספרים בפתח תקווה, צילום פרטי

ואכן, הרזומה של אביב, המוכרת גם בכינויה "אביבי", מרשים. היא סופרת, שחקנית ומדובבת, המציגה קריירה עשירה ומגוונת על הבמות ועל המסך החל מגיל שלוש. בעולם התיאטרון והבמה, אביב לקחה חלק בשורה ארוכה של מחזות זמר והצגות ילדים מובילות, בהם "פרח נתתי לנורית", "שלמה המלך והדבורה", "שלגיה", "האודישן הגדול" ועוד. על המסך, היא הופיעה בסדרות טלוויזיה ובערוץ הילדים, ביניהן "בין השורות", "דור הוויפי" ו"ברווזוני האח הגדול".

בקולנוע שיחקה אביב בתפקידים ראשיים בסרטי הסטודנטים "אבניה" ו"נפתלי", ובתפקיד משני בסרט "יש לי סיכוי". לצד זאת, השתתפה בקמפיינים ופרסומות לגופים מובילים כמו לאומי קארד, סקויה, אורבניקס, מיצג "יד ושם", וקמפיין משותף של MTV ישראל וערוץ ניקולודיאון ("עוברים לפרייבט"). כיום, אביב ממשיכה ליצור ולשחק במסגרת תיאטרון "עתיד בהיר" ותיאטרון "אופק הפקות". "המשחק זו אהבה שלי", היא מעידה על עצמה.

אביב מאור בהצגה הקוסם מארץ עוץ, צילום פרטי

אביב מאור בהצגה הקוסם מארץ עוץ, צילום פרטי

עם הצלחה כזו, יש מחשבות לפרוץ גם לעולם המבוגרים או הנוער?

"בשלב זה, אני רואה את עצמי ממשיכה בעולם הילדים. אני משחקת את הדמות הראשית, דמותה של דורותי גייל, בהצגה 'הקוסם מארץ עוץ', והחלום שלי זה להיות כוכבת ילדים מפורסמת".

מי ההשראה שלך?

"ההשראה שלי היא השחקנית מיה דגן, שנכון שהיא לא מגיעה מעולם הילדים, אבל אני אוהבת את מה שהיא מייצגת, וכן אני מאוד אוהבת את יובל המבולבל, רינת גבאי וציפי שביט שהיא אגדה בפני עצמה".

 ליצירת קשר ולרכישת הספר היכנסו לאתר הרישמי של אביב: aviv-maor.co.il

ניתן לרכוש גם בטלפון: 050-7933533, וכן ברשת חנויות סטימצקי.

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון כפר סבא"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר