הורים לילדי גנים בכפר סבא יוצאים למאבק נגד החלטת החלטת האגף לגיל הרך בהסתדרות המורים לשינוי שעת ארוחת הצהריים בגנים. כזכור, אתמול (שני) פרסמנו ב"צומת השרון" כי האגף לגיל הרך בהסתדרות המורים הודיע לראש העירייה, רפי סער, כי יש לדחות את ארוחת הצהריים בגנים מהשעה 13:15 לשעה 14:00, צעד שגרר זעם וביקורת בעירייה, בהנהגת ההורים העירונית ובקרב הורים רבים.
כדי לשנות את ההחלטה החליטו הורים להפיץ עצומה תחת הכותרת "הסתדרות המורים – ילדינו אינם הפקר"' ובה נכתב: "יפה בן דוד, מזכ"ל הסתדרות המורים. ילדינו אינם הפקר, ואין מקום להשתמש בהם כחלק ממאבק פוליטי כזה או אחר, לא נשתוק ולא נצפה מהצד. אנו דורשים לאפשר לילדינו לאכול בשעה נורמטיבית ארוחת צהרים בריאה ומזינה. איננו מוכנים שילדינו ירעבו עד 14:00, ואיננו מוכנים שהילדים שיוצאים ב- 14:00 יהפכו קורבן להתנהלות בלתי הגיונית זאת. אנו כהורים לא מצליחים להבין את ההיגיון העומד מאחורי החלטה שגויה זו, כזו הגורמת לכך שבזמן ארוחת הצהריים יהיו שתי נשות צוות בלבד שאחריות על 30-35 ילדים. לא קשה לדמיין את הכאוס שיווצר בשעה שנשות הצוות ינסו להשתלט על הילדים, ולדאוג לכל מחסורם בשולחן".
עוד נכתב בעצומה: "מדובר בפגיעה בהתנהלות של ארוחת הצהריים, שכן רק שתי נשות צוות תנהלנה את הארוחה במקום ארבע (צוות בוקר וצהריים יחד), המשמעות היא – פגיעה בארוחה של ילדינו. השלכה נוספת היא פגיעה בלוח הזמנים של הצהרון שכן לא ייוותר זמן למפגש ולפעילויות יצירה והעשרה המקדמות את ילדינו גם בשעות האלה. הצהרון הוא לא תחליף לבייביסיטר".
בסים העצומה הובאה דרישת ההורים באופן חד משמעי: "לא נשתוק ולא נשב בחיבוק ידיים כשזה נוגע לילדים היקרים לנו מכל. אנחנו דורשים מההסתדרות להפסיק לפגוע בילדינו. קביעת שעת הארוחה אינה בסמכות ההסתדרות, אבל פגיעה בילדינו היא כבר ממש פשע. נעמוד איתנים מול התערבויות שאינן תואמות את חזוננו כהורים".
בעצומה צוין כי יעד החתימות עומד על 500, כאשר עד היום בבוקר (שלישי) חתמו עליה כבר קרוב ל- 200.
משתמש אנונימי (לא מזוהה)
במודיעין זה כך כבר שנים. נותנים לילדים פרי בסביבות 12 בכדי שלא יהיו רעבים עד שתים.
ענת
מאבק צודק
תמיד אמרתי שילדים צריכים לאכול צהריים מהשעה 13- 14
זה זמן שעת אוכל
לא בשעה 14
כך יקבלו ילדים בריאים בגופם ובנפשם
ילדים רגועים יותר
דורה
בכל הגנים אוכלים בשעה 14.00 .הילדים לא ניזוקים מזה כלל
גבעתיים
בגבעתיים זה ככה כבר לפחות 10 שנים…ארוחת צהריים ב 14
תנוחו.
ווואי תנוחו.. ילדינו ירעבו??? אתם אמיתים?? הם יאכלו פרי ב13.30 ואחר כך יאכלו ב2. בדיוק כמו ילדי הגנים בכל הארץ!! בכל הארץ הצהרון מתחיל בשעה 2 אחרי שמסתיים הגן. איזה הגזמה. מה קשור הפקר? הילדים שעומדים ובוהים בחברים שלהם אוכלים ומקנאים הם הפקר?? איזה לב יש לכם לעשות כזה דבר? תמשיכו לחנך את הילדים שלכם לאגואיזם וחוסר אכפתיות.
מישהי
וזה איך גדלים ילדים מפונקים שלא יודעים לדחות סיפוקים בגלל הורים כאלה.
נורית
שלום לכם, צודקים ההורים….איך יכול להיות שילדים המקבלים ארוחת בוקר בעשר, במקום בתשע, יחכו עד השעה שתיים בצהריים , מעבר לקושי הבלתי נסבל שיש למטפלות, כפי שציינו ההורים.
אף אחד מאלה שיושב שם במגדל הזכוכית שלו, לא היה במקומן של הסייעות…לכו לעבוד בגן שבוע ימים ונראה אתכם אחר כך משנים סדרי עולם…אך חוקים, מפה ועד לים.
דיי להפיל את המערכת גם כך קשה מאד להתנהל.