צילום אילוסטרציה א.ס.א.פ קריאייטיב/INGIMAGE
צילום אילוסטרציה א.ס.א.פ קריאייטיב/INGIMAGE

האוברבורד, הסקייטבורד והפציעות של הילדים בחופש: מדור רופא מומחה

ד"ר אלחן אלייב, אורטופד ילדים במאיר, מספר על הפציעות השכיחות אצל ילדים ועל הסכנות, בייחוד בתקופת החופש הגדול

פורסם בתאריך: 19.7.17 14:55

מדור רופא מומחה

ד״ר אלחן אלייב

ד״ר אלחן אלייב

ד"ר אלחן אלייב למד רפואה ברוסיה, שם גם עבד כרופא במשך חמש שנים עד שעלה לארץ. אחרי שעלה, הוא עשה התמחות בבית חולים מאיר באורטופדיה. וכיום הוא אורתופד ילדים ואחראי על שירות ילדים במחלקה האורטופדית בבית החולים.
בשירות אורטופדיית ילדים במחלקה האורטופדית בבית החולים מטפלים בשברים שונים, במחלות ילדים, בבעיות התפתחותיות, עיוותים שונים ועוד. כמו כן, הם נותנים שירות למחלקת תינוקות ולפגיה. בנוסף יש במחלקה מיון ילדים פעיל אליו מגיעים ילדים רבים. ד"ר אלחן מסביר כי בימי הקיץ, כאשר הילדים בחופש הגדול, מגיעים יותר ילדים עם פציעות שונות למחלקה, ביניהן פציעות מאופניים חשמליים, סקייטבורד, אוברבורד, טרמפולינה, מגלשות ועוד. "זו סטטיסטיקה" אומר ד"ר אלייב, "כל זמן שילדים יותר פנויים ולא נמצאים במסגרת יש יותר שכיחות של פציעות ילדים. כמובן שכאשר יש יותר זמן פנוי אז יש יותר פציעות, כמובן שגם בקייטנות יש יותר פעילות גופנית מאשר בבית הספר וגם זה גורם לעלייה במספר הילדים שנפצעים. בנוסף יש אופנה חדשה היום של טרמפולינות שיש בבתים רבים ולא מעט פציעות מגיעות משם. במדינת ישראל יש גם היקף גדול של ילדים שנוסעים באוברבורד ובאופניים חשמליים. בשנים האחרונות רואים שיש יותר ויותר ילדים שנוסעים על המתקנים האלו כאשר בשנה האחרונה נכנס האוברבורד שזה לצערי כלי מסוכן מאוד, ולמרות שהחוק אוסר נסיעה עד גיל 16 אין להורים שום מודעות. זה אסון, מעבר לפציעות שהן פציעות רציניות ושברים שלא מעט מהם מגיעים לטיפולי ניתוחים, לאחר מכן יש גם שיקום ארוך. הפציעות שנגרמות מאותם הדברים הן לרוב פציעות של שברים בגפה העליונה ובגפה התחתונה".
ד"ר אלייב מסביר כי בקיץ לא רק שעולה כמות הפציעות אלה גם עוצמת הפציעות האלה. "רק בשבוע האחרון ניתחנו ארבעה ילדים עם שברים קשים. למזלנו רוב הטיפול בשברים הוא טיפול שמרני שנעשה בגבס ולא בניתוח. רוב הילדים שאנחנו מטפלים בהם הם מתחת לגיל 16".
מה אתה ממליץ להורים לעשות?
"יש כמה דברים שאנחנו ממליצים להורים על מנת למנוע פציעות של ילדים. כמובן שיש דברים שאי אפשר למנוע, ילד רץ, ילד משחק, הוא נופל ומקבל מכה, זה קורה. אבל יש דברים שאפשר למנוע. קודם כל זה חינוך, ילד צריך לדעת מה מותר ומה אסור. לדוגמא טרמפולינה, כתוב בכל מקום שאסור להכניס שני אנשים לטרמפולינה. יש לא מעט פציעות בגלל שנכנסים יותר מילד אחד. טרמפולינה זה כלי מאוד מסוכן אבל במיוחד כשעוברים על הכללים ונכנסים שניים-שלושה אנשים ומשתוללים. היום בכל חצר בית פרטי כמעט יש טרמפולינה והורים הרבה פעמים לא רואים מה הילדים עושים ולא משגיחים, דבר הגורם לשברים. גם באופניים חשמליים חשוב שהורים יסבירו לילדים את הכללים, שצריך ללבוש קסדה, לא לנסוע על השבילים ולא להרכיב. חשוב שההורים ימצאו לילדים תעסוקה בקיץ, ישגיחו עליהם יותר ויסבירו להם מה מותר ומה אסור בכדי למנוע פציעות".

מדור רופא מומחה הוא מדור מקודם הנעשה בשיתוף עם בית החולים מאיר. 

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון כפר סבא"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר