יאיר צדוק וצוות קפה לואיז. צילום עזרא לוי
יאיר צדוק וצוות קפה לואיז. צילום עזרא לוי

יאיר צדוק, בן למשפחת קצבים, עשה שינוי של 180 מעלות

צדוק, לשעבר סמנכ"ל במפעלי בשר, פתח בזכיינות סניף של קפה לואיז במרכז המסחרי בי סנטר בכפר סבא הירוקה

פורסם בתאריך: 1.6.17 11:12

מי: יאיר צדוק (57), אב לשלושה, פתח לפני כתשעה חודשים, בזכיינות, סניף של רשת המסעדות קפה לואיז, במרכז המסחרי בי סנטר בשכונה הירוקה בכפר סבא. צדוק, תושב תלמי מנשה, אומר שבחר בכפר סבא כדי לפתוח את הסניף בגלל ש”כפר סבא מתאימה לקונספט של המסעדה, שהוא בעיקר מזון בריא עם תפריט נרחב גם לטבעונים וצמחונים”.
העסק: “אנחנו אמנם נקראים ‘קפה לואיז’, אבל למעשה אנחנו מסעדה. זו רשת של מסעדות המתמחות באוכל בריא, עם חומרי גלם מאוד איכותיים וברמה מאוד גבוהה. בדקתי המון מסעדות, אבל כשפגשתי את קפה לואיז הבנתי שזה שונה ושעל זה כדאי ללכת. לואיז לא דומה לאף מסעדה אחרת. היא משהו מאוד מיוחד ואני לא אוהב להיות כמו כולם”.
איך התחיל: “ביום שבת אחד בחודש אוגוסט, היינו בחוף הים. זוג חברים טובים סיפרו על מקום במודיעין שאכלו בו ומאוד התלהבו. ביום ראשון הנעתי את האופנוע, נסעתי למודיעין, אכלתי ארוחת בוקר ואמרתי ‘וואוו’. זה באמת היה משהו מיוחד. שאלתי אם מחפשים זכיינים, אמרו לי שכן וכך זה התחיל. בעברי הייתי סמנכ”ל במפעלי בשר. כל חיי עסקתי בתחום הבשר ואני בן למשפחת קצבים, כך שבאמת עשיתי שינוי של 180 מעלות”.
חלוקת עבודה: “עובד איתי אלעד, שמנהל את המסעדה, יש אחראי משמרת שעובדים תחתיו, והשף, ארז כהן, שעובד ברשת מספר שנים, מנהל את המטבח. אני מנצח על התזמורת מלמעלה”.
בשנה הקרובה: “כרגע אנחנו רק בהתחלה, אבל אני מקווה ומאמין שבשנה הקרובה נכפיל את המחזור ונחשוף את המסעדה לכמה שיותר אנשים”.
בעוד עשר שנים: “לפי הממסד אני צריך לצאת לפנסיה, אבל אני מקווה שאשאר באותו מקום. זה הבייבי שלי”.
אם לא המסעדה: “אולי משהו בתחום הכספים, כי בזה עסקתי, אבל קשה לי להאמין שאוותר על התחום שאני עוסק בו כעת”.
עצמאי או שכיר: “מדובר בשני עולמות שונים וזה תלוי בבן אדם. עצמאי זה ראש טרוד לאורך זמן. לשכיר, גם אם זה בתפקידים בעלי אחריות רבה, המשכורת תמיד מובטחת. כעצמאי, כל כישלון זה כישלון שלך אבל כך גם לגבי הצלחה”.
הכי כיף: “כשלקוח יוצא מהמסעדה עם חיוך ואומר שנהנה”.
הכי קשה: “יש לי שריטה מאוד קשה, והיא להביא את המסעדה לרמת הניקיון הגבוהה ביותר. גם במשרד הבריאות הופתעו מהסדר, הניקיון והנהלים הברורים. אין פשרות ברמת הניקיון והיגיינה, עד כדי זריקת המנה לפח אם עובד עשה טעות שיכולה להיות גם הגשה בכלי הלא הנכון. למטבח יש חלון זכוכית, אין לנו מה להסתיר וכל לקוח יכול להיכנס ולראות”.
טיפ לעצמאי המתחיל: “להכין תוכנית עסקית מסודרת ולא ורודה מדי. לקחת בחשבון גם הוצאות בלתי צפויות וכדומה. עדיף להיות מופתע לטובה ולא לרעה”.
הכי אוהב בכפר סבא: “זו עיר שקטה יותר, רגועה יותר, האנשים נראים שלווים והאווירה כאן נעימה במיוחד”.

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון כפר סבא"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר