ישיבת הערכת מצב בכפר סבא, צילום דוברות העירייה
ישיבת הערכת מצב בכפר סבא, צילום דוברות העירייה

לילה קשה במלחמה מול איראן: אלו ההנחיות והעדכונים לתושבי כפר סבא

כפר סבא נמצאת במדיניות מדרג 4 ומשרדי העירייה סגורים היום בהתאם להנחיות פיקוד העורף. וגם: מתווה הלימודים לימים הקרובים. כל העדכונים

פורסם בתאריך: 15.6.25 10:35

המלחמה מול איראן ממשיכה לגבות קורבנות רבים: נכון להיום בבוקר (ראשון) עומד מספר ההרוגים ברחבי הארץ על 13, כאשר 10 מהם בלילה האחרון: שישה מהם בזירה הקשה מהלילה בבת-ים, 4 בני משפחה מטמרה, ובלילה הראשון של המלחמה 3 הרוגים – שניים בפגיעת טיל בשכונת בתים פרטיים בראשון לציון, הרוגה אחת בפגיעת טיל בבניין ברמת גן.

סה"כ בזירות במרכז הארץ הלילה: 140 נפגעים, 6 הרוגים, 6 במצב קשה, 19 במצב בינוני ו-111 פצועים במצב קל שפונו לבתי החולים, וולפסון, איכילוב, שיבא-תל השומר, קפלן, שמיר-אסף הרופא, בלינסון ואסותא באשדוד.

אזור השרון, נכון לשעת כתיבת שורות אלו, עדיין לא חווה נפילה של טיל והרשויות נערכות בהתאם. בהודעה שהוציאה אמש עיריית כפר סבא נכתב: "הסתיימה עכשיו הערכת המצב במרכז ההפעלה של עיריית כפר סבא בהשתתפות: ראש העיר, מנכ"לית העירייה, קציני פיקוד העורף ומשטרת ישראל ומפקד תחנת כיבוי אש השרון. אנחנו עדיין נמצאים במדיניות מדרג 4 – יש לשהות ליד מרחב מוגן תקני: ממ"ד, מקלט ציבורי או מקלטים במוסדות הציבור הפתוחים עבורכם. אנו קוראים לכם להמשיך להישמע להוראות פיקוד העורף, הן מצילות חיים. דאגו שיהיו לכם נעלים סגורות במרחב מוגן – במקרה של נפילה יהיו בשטח זכוכיות ושברים רבים. מומלץ להכין תיק לשהות ממושכת במרחב המוגן. על פי הנחיות פיקוד העורף: מחר לא תתקיים קבלת קהל ומענה טלפוני במשרדי העירייה.

ראש העירייה רפי סער, אמר לאחר הלילה הראשון של המלחמה: "הלילה האחרון המחיש את מה שידענו תמיד – מדינת ישראל ניצבת מול איומים אמיתיים, והמערכה רחוקה מלהסתיים. הטילים ששוגרו מאיראן לא כופפו אותנו – לא את רוחנו, לא את עמידתנו, ולא את המחויבות שלנו זה לזה. עיריית כפר סבא נמצאת במוכנות גבוהה, פועלת ללא הפסקה, ואני עומד בראש הצוותים והחמ"ל, בקשר ישיר עם פיקוד העורף וגורמי הביטחון. המוקד העירוני 106 פתוח עבורכם 24/7 – ואנחנו לא נעצור לרגע. בימים כאלה, חשוב מאוד להתאזר בסבלנות ולהישמע להנחיות פיקוד העורף. זו לא רק אחריות אישית – זו ערבות הדדית. זו הדרך שלנו לשמור על החיים, על המשפחות, על הבית. כעם וכעיר, אנחנו שואבים כוח ממורשת של דורות. כך נעמוד. בגאווה, באמונה ובאחדות. בואו נתפלל לשלום חיילנו, אנשי כוחות הביטחון, ולשלומה של מדינת ישראל. כפר סבא היא חלק מהחזית האזרחית ואתם חלק מהעוצמה הלאומית שלנו".

בשל המצב בוטלו אירועים והתקהלויות ואמש הודיע משרד החינוך כי הלימודים בשבוע הקרוב יתקיימו מרחוק. בהודעת משרד החינוך נכתב: "בהתאם להנחיות פיקוד העורף ולאחר הערכת מצב שהתקיימה הערב (14/6) בראשות שר החינוך יואב קיש ובהשתתפות הנהלת המשרד, השר הנחה הערב על מעבר מלא של מערכת החינוך ללמידה מרחוק – החל מיום ראשון, ה-15 ביוני, ועד ליום שבת, ה-21 ביוני. כל זאת במטרה לאפשר מסגרת חינוכית יציבה, ברורה ובטוחה – גם בימים של חוסר ודאות ביטחונית. בהתאם לכך, לא תתקיים כל פעילות חינוכית פיזית – לא במסגרות החינוך המיוחד, וכמו כן גם לא במסגרות החינוך הפורמלי ולא בבלתי-פורמלי. כמו כן, יבוטלו כל הפעילויות החוץ-בית-ספריות, לרבות טיולים, סיורים, ימי שיא ומפגשים חוץ-כיתתיים – עד להודעה חדשה".

מתווה הלמידה שנקבע: מערכת החינוך תעבור ללמידה מרחוק, בהתאמה לגיל ולמגזר. הימים הראשונים יוקדשו להתארגנות, לחידוש הקשר האישי בין צוותי ההוראה לתלמידים, לאיתור צרכים רגשיים ולחיזוק החוסן האישי של כל תלמיד ותלמידה. בהמשך לכך, הלמידה תתקיים באופן סדיר בהוראה סינכרונית וא-סינכרונית, על פי תוכניות הלימודים המאושרות. המתווה כולו ייבחן ויעודכן בהתאם להתפתחויות בשטח ולהנחיות פיקוד העורף.

לגבי בחינות הבגרות נקבע כי כלל בחינות הבגרות שתוכננו להתקיים בין ה-15 ל-21 ביוני יידחו בשבוע בדיוק תוך שמירה על רצף היבחנות. לדוגמה, בחינה שנקבעה ליום שני, ה-16 ביוני, תתקיים ביום שני הבא, ה-23 ביוני. ההיערכות לבחינות כפופה להתפתחויות הביטחוניות, והמשרד יעדכן את הציבור בכל שינוי בזמן אמת ותוך כדי תנועה. ההנחיות חלות גם על מסגרות החינוך המיוחד ונוער בסיכון.

 

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון כפר סבא"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר