עיריית כפר סבא צילום עזרא לוי
עיריית כפר סבא צילום עזרא לוי

מים סוערים: מועד חדש לכינוס אסיפה של מפעל המים והנחיה לגבי היו"ר

כחודש אחרי שאסיפת מורשים פוצצה, ולאחר פנייה של חברי אופוזיציה לרשמת האגודות השיתופיות, נקבע מועד לכינוס חדש. הסיפור המלא

פורסם בתאריך: 15.7.25 08:45

מפעל המים בכפר סבא שוב במוקד: עו"ד טלי ארפי, רשמת האגודות השיתופיות, קבעה כי אסיפת המורשים של אגודת מפעל המים בכפר סבא תתכנס עד לתאריך ה- 24 ביולי וכי יו"ר האסיפה לא יהיה ראש העירייה, רפי סער, אלא עו"ד בועז נאור.

כזכור, לפני חודש פרסמנו ב"צומת השרון" כי ראש העירייה, רפי סער, פוצץ את ישיבת אסיפת המורשים של מפעל מים, דבר שעורר סערה גדולה בקרב חברי מועצת העיר. למחרת הישיבה העבירו שבעה חברי מועצה מהאופוזיציה (הדר לביא, עו"ד עדי לוי סקופ, פנחס כהנא, יעל סער, דן בן יהודה, אלון רבינוביץ', אורן כהן) מכתב חריף לעו"ד טלי ארפי, רשמת האגודות השיתופיות, ובו טענו כי סער פוצץ את הישיבה באופן חד צדדי ובחוסר סמכות. לטענת חברי המועצה מהאופוזיציה, עם תחילת האסיפה, התקיימה הצבעה על מינוי יו"ר אסיפה, כאשר סער נבחר ברוב של 11 מול 9. לטענתם, במהלך הדיון, ולאחר שסדר היום של האסיפה אושר פה אחד, ביקש ראש העירייה לשנות את סדר היום ולהקדים את דיון התמיכות לעמותות, אך בקשה זו נדחתה.

לטענתם, בעיצומו של הדיון בתיקון התקנון וללא כל התראה מוקדמת, קם ראש העירייה מכיסאו, טען כי ישנה מצלמה נסתרת במקום, והכריז חד צדדית כי הישיבה הסתיימה. בשלב זה, טוענים חברי האופוזיציה, ראש העירייה שהוא גם כאמור יו"ר האסיפה, עזב את האולם, סירב לשוב אף שפנו אליו אישית, ודלת חדרו נטרקה בפני חברי המועצה, כאשר אלו המתינו למעלה מחצי שעה לשובו של סער, אשר סירב לשוב ולהמשיך לקיים את הישיבה. בעירייה הגיבו אז כי "ראש העיר פועל אך ורק כשטובת תושבי העיר עומדת לנגד עיניו, בהתאם להוראות הדין והמינהל התקין. הישיבה נסגרה בעקבות התנהלות לא תקינה של מספר חברי הנהלה".

בסוף שבוע שעבר פרסמה עו"ד ארפי מכתב כי על פי דיווח שקיבלה סער הבחין שהישיבה מצולמת על ידי אחת מחברות המועצה, הפסיק את הישיבה וסירב לחזור להמשך הדיון וכתבה: "הלכה למעשה לא נעשה כלל דיון בנושא זה במסגרת האסיפה וכפועל יוצא גם לא בנושא בחירות לוועד האגודה. משמעות הדבר היא הפרת החלטתי אשר נועדה לאפשר את סיום כהונת הוועד ולהותיר את הבחירה כיצד ייבחרו חברי ועד ההנהלה".

 

בעקבות כך, מורה כעת עו"ד ארפי לכנס אסיפה חדשה אשר על סדר יומה שני נושאים בלבד: תיקון תקנון האגודה ובחירות לרשויות האגודה. כמו כן, קבעה ארפי כי עו"ד בועז נאור ישמש יו"ר האסיפה, עו"ד לני צבעוני – יועמ"ש האגודה, תשמש כמזכירת האסיפה ועו"ד אהוד אמיתי ממשרדה ישמש כמשקיף האסיפה. ארפי קבעה כי על האסיפה להתכנס עד ה- 24 בחודש (יום חמישי הבא) והוסיפה כי במידה ותיקון התקנון יתקבל באסיפה לא יערכו בחירות במועד האסיפה ואם לא יתוקן התקנון ימונה ועד קלפי ויש להיערך לבחירות על פי התקנון הקיים.

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון כפר סבא"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר