משלחת של תלמידי מרכז שוורץ-רייסמן לחינוך מדעי בכפר סבא חזרה לאחרונה מפעילות מחקרית בגרמניה, ולאחר מכן ציינו בטקס את סיום המחזור הראשון של המרכז, שנפתח בעיר לפני כשנתיים.
המשלחת, השלישית והאחרונה לשנת הלימודים הנוכחית, כללה 29 תלמידים ואנשי צוות מקמפוסים שונים ברחבי הארץ, בהם גם תלמידים מכפר סבא הלומדים במרכז המדעי העירוני.
במהלך הביקור השתתפו התלמידים בפעילות מדעית במרכז המחקר DESY שבהמבורג, הנחשב לאחד המרכזים המובילים בעולם בתחומי פיזיקת החלקיקים, האסטרופיזיקה ומדעי החומר, וכן במתקן המחקר European XFEL, שבו פועל אחד ממקורות קרני הרנטגן המתקדמים בעולם.
התוכנית כללה גם מפגשים והרצאות עם חוקרים מישראל ומהעולם, בהם פרופ' מיטל לנדאו, מאיה טופף ואדגר וקרט, לצד ביקורים בברלין ובהמבורג ופעילויות משותפות לתלמידים מבתי ספר שונים, בהם אולפנת הראל, תיכון גלילי ותיכון הרצוג בכפר סבא, וכן תלמידים מהתיכון בטירה.

ראש עיריית כפר סבא וראש עיריית טירה בטקס סיום המחזור הראשון של המרכז (צילום: דוברות עיריית כפר סבא)
במקביל לחזרת המשלחת נערך בכפר סבא טקס לציון סיום המחזור הראשון של מרכז שוורץ/רייסמן לחינוך מדעי – מרכז שהוקם בשיתוף קרן שוורץ/רייסמן מיסודו של מכון ויצמן למדע, באמצעות החברה הכלכלית לפיתוח כפר סבא. בטקס השתתפו ראש עיריית כפר סבא רפי סער וראש עיריית טירה מאמון עבד אלחי.
המרכז מאפשר לתלמידי התיכונים בעיר להעמיק את לימודיהם במדעים ובפיזיקה באמצעות מחקר, עבודה מעשית, התנסות בטכנולוגיות מתקדמות ולמידה מבוססת פרויקטים. במרכז לומדים יחד תלמידים מכפר סבא ומטירה, כחלק משיתוף פעולה בין שתי הרשויות.
במהלך האירוע צוין גם הישג נוסף של תלמידי כפר סבא: חמישה תלמידי תיכון הרצוג, הלומדים בקמפוס קלרמן של המרכז, נבחרו לייצג את ישראל בטורניר הכספות הבינלאומי בפיזיקה, לאחר שזכו להצלחה בטורניר הארצי שנערך במכון ויצמן למדע.
ראש העירייה סער: "הדרך מהכיתה למעבדות המובילות בעולם איננה חלום רחוק – היא כבר מתרחשת כאן בכפר סבא. המרכז המדעי שלנו הוא פרויקט פורץ דרך שמציב את העיר בחזית החינוך המדעי בישראל. זהו מודל ייחודי באזור השרון, שמאפשר לתלמידים שלנו ללמוד, לחקור ולהתפתח ברמה הגבוהה ביותר. אני גאה בתלמידות ובתלמידים על ההישגים המרשימים בארץ ובעולם, ובשיתופי הפעולה, שמייצרים חינוך מותאם ועתיד ונמשיך להשקיע בתלמידינו בכל התחומים. בהזדמנות זו אני רוצה לאחל חופשה נעימה לכל תלמידות ותלמידי כפר סבא ושירות קל, משמעותי ובטוח למי שמתגייסים לצה"ל או לשירות לאומי".





תגובות