לינוי שאער

חם מהמטבח של לינוי שאער: אקלר וניל ושקדים

לינוי שאער מרעננה מבשלת רק בפול ווליום, חולמת לפתוח עסק משלה ויש לה מתכון מצוין לאקלר וניל ושקדים

פורסם בתאריך: 19.12.19 18:33

קצת על עצמך: לינוי שאער, תושבת רעננה, בת 24, נשואה ואם לשניים – אלרואי בן ה-4, ואודל בת השנתיים. "כיום אני עובדת ב'עוגה ועוגה' הקונדיטוריה של מסעדת 'התימניה' באזור התעשייה בעיר. אני מאוד אוהבת כל מה שקשור למטבח. בין אם זה בישול, אפייה, או עיצוב עוגות, זה התחום שלי. המטבח הוא אזור הנוחות שלי. בימי שישי, המשפחה שלי כבר יודעת שאני מתחילה לבשל להם כשאני מגבירה את הווליום עד הסוף. עבודת החלומות שלי היא לפתוח עסק משלי של אוכל ומתוקים יחד, ושכולם יבואו לאכול אצלי".

רקע בעיר: "אני גרה ברעננה מאז שנולדתי. רעננה בשבילי, זו עיר שאנחנו יכולים לגדל בה את ילדינו וזו כמובן אחת הסיבות שנשארנו פה. האנשים פה מאוד חמים".

מאיפה הגיעה האהבה שלך למטבח? "אני זוכרת שהאהבה שלי למטבח התחילה לפרוח כבר בגיל 12 בערך. זה היה כשאמא שלי צירפה אותי אליה למטבח, והראתה לי איך היא מבשלת וזה תפס אותי. מאז התחלתי לבשל וכל הזמן לנסות דברים חדשים".

מיהו השף או הקונדיטור האהוב עלייך? "אם מדברים על שף אז זה חיים כהן, כי הוא מזכיר לי בית. הוא פשוט נשמה אחת גדולה. אם מדברים על קונדיטורית אהובה אז – קרין גורן, היא מדהימה בעיניי. כל מתכון שלה, אליפות".

מהי המנה האהובה עלייך? "זה יותר הארוחה האהובה עליי – עוף בתנור, אורז וסלט קולסלאו".

בישול או אפייה? "אם צריך לבחור, אז אפייה. כי היא הרבה יותר מאתגרת אותי. יש כאן חשיבות ברמה של הגרמים וצריך להיות מדויק. גם הטכניקה חשובה. נגיד כשאופים חלות, אז יש את כל תהליך הקליעה. ויש גם המון מקום ליצירתיות – כל העיצובים שאפשר לעשות, בין אם זה תהליך זילוף או שימוש בבצק סוכר. אני מאוד אוהבת ליצור, ובאפייה יש לדעתי יותר מקום לזה מאשר בבישול".

מה התבלין שלך? "אין לי אחד יחיד, אני מערבבת כמה ביחד: פפריקה מתוקה, חוויאג', גריל עוף וטימין .זה שילוב מנצח".

מה יש בתפריט של יום שישי? "חריימה, עוף בתנור, אורז, חצילים מגולגלים בבשר, קובה, שניצלים, מפרום, מרק תימני וקוסקוס. ובמחלקת הסלטים יש קולסלאו, סלט ירקות, חצילים מטוגנים בפירורי לחם, חומוס עם טחינה ומטבוחה".

מה הייתה המנה הראשונה שהכנת? "שניצל ופסטה. זה היה עוד בגיל 12. לפי מה שאומרים, יצא טעים מאוד".

מה המומחיות שלך במטבח? "בבישול זה היכולת להעמיד כמה סוגי אוכל על הגז ולבשל באהבה במקביל. באפייה זה המתוקים – עוגות, עוגיות וקינוחים".

מה המנה הכי מוזרה שאי פעם הכנת? "לא הכנתי אף פעם משהו מוזר, אבל הכנתי הרבה דברים מיוחדים מאוד. אחד מהם זו המצאה שלי – 'קציצות הפתעה'. קציצות בשר ממולאות בפלפלים קלויים ושום. ככה שברגע שפותחים את הקציצה, רואים צבע וכל טוב".

מה אף פעם לא תסכים לבשל או לאכול? "אף פעם לא אסכים לבשל או לאכול אוכל לא כשר".

מתכון לשבת

אקלר וניל ושקדים

המצרכים (ל-20 אקלרים):
140 גרם חמאה/מחמאה
5 כפות סוכר
2 כוסות קמח
6 ביצים
שקדים
חבילת שמנת מתוקה
2 כפות פודינג וניל

אופן ההכנה:
שמים בסיר על האש 450 מ"ל מים, לצד החמאה והסוכר, עד לרתיחה. לאחר מכן מורידים את הסיר מהאש, ושופכים פנימה את הקמח. מערבבים עם כף מעץ במהירות עד שנוצר כדור בצק בתוך הסיר. מחכים שהבצק יתקרר. מוסיפים אל תוך הסיר את הביצים אחת אחרי השנייה, בהדרגה, וממשיכים לערבב עם כף מעץ.

את התערובת שופכים אל תוך שקית זילוף בעלת צנטר כוכב. מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומזלפים 20 פסים לאורכה – האקלרים. חשוב לשמור על מרחק בין הפסים, כי האקלרים תופחים בזמן האפייה. מפזרים שקדים מעל, ושמים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 20 דקות.

מוציאים מהתנור ומחכים שיתקרר. בזמן הזה, שופכים את השמנת המתוקה ואת פודינג הוניל אל תוך המיקסר ומערבבים, עד קבלת קצפת. חותכים לאורך את האקלרים, ומפרידים כל אקלר לחלק עליון וחלק תחתון, וביניהם שמים את הקצפת באמצעות שקית זילוף. אפשר לפזר מעל גם אבקת סוכר, ולאחר מכן מכניסים למקרר לשעתיים.

שבת שלום
בתיאבון!

אולי יעניין אותך גם

תגובות

תגובה אחת
  1. דני

    בהצלחה. כל הכבוד על האהבה.
    קצת מביך להעלות בפרסום אקלייר עם פודינג וניל ב2019 כשבכל קונדיטוריה או בית קפה בינוני מגישים כבר קרם פטיסייר עם וניל אמיתי.
    ועוד להקפיץ את זה באפליקציה…

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון כפר סבא"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר