פיצה של עופר לוין

"האפייה היא אהבה ממבט שני". קבלו מתכון לפיצה של עופר לוין

עופר לוין הוא עובד הייטק שמאוהב קשות בעולם האפייה ומשתף איתנו את המתכון שלו לפיצה

פורסם בתאריך: 2.1.21 11:35

עופר לוין הוא בן 48, נשוי לעדי מעצבת פנים, אבא לרוי בן ה-18, תומר בן 14 ופלג בן 10. הוא עובד בהייטק כמנהל it ומציין כי הוא "מאוהב קשות במטבח ובאשתו".

עופר: "את כל עולם האפיה שזאת האהבה שלי ממבט שני (אשתי היא אהבה ממבט ראשון), פגשתי לראשונה בכיתה ה' כאשר הכנתי לאימי עוגה ליום ההולדת. זה נגמר בכך שהיא הייתה צריכה לנקות אחרי, כי הביצה השניה ששברתי לבלילה הייתה רקובה ולא יכולתי להתקרב למטבח.

עופר לוין

עופר מציין: "עם השנים התחלתי ללכת לסדנאות בישול וקצת פחדתי משמרים עד שנתקלתי בגולי פנחסוב שהוא קונדיטור ברמות הגבוהות ביותר (זכה בתואר אלוף ישראל לקונדיטוריה בשנת 2016). בסדנאות הרבות שעשיתי אצלו (מאפים של אלופים, פיצות מהחלל, בצק עלים ועוד) הוא לימד אותי את כל מה שאני יודע על בצק שמרים ובעיקר סילק את הפחד בכך שהסביר הכל בפשטות.
"בתקופה הזאת של הסגרים", ממשיך עופר ומספר, "כאשר אנחנו כולנו הרבה בבית, הילדים נהנים מחלות, פיתות, לחמניות למיניהן, סינרולים, קרואסונים וכמובן מהמאכל האהוב ביותר עלי, זה שהייתי לוקח איתי לאי בודד, פיצה. וזה גם המתכון שבחרתי לשתף.

פיצה של עופר לוין

מתכון לפיצה של עופר לוין

 

המצרכים:

4 כוסות קמח

1.5 כף שמרים

כפית שטוחה מלח

2 כפות סוכר

1 כוס מים

חצי כוס חלב

ההכנה:

ללוש הכל במיקסר כעשר דקות, את המלח להוסיף לקראת הסוף. יש להוסיף נוזלים אם חסר. לשמן בתבנית את הבצק ולהכניס למקפיא לשעה מינימום, להוציא, להפשיר ולהתפיח עד הכפלת הנפח.

לרוטב:

רסק עגבניות גדול, חצי כפית סוכר, מלח, פלפל שחור, אורגנו, שום, כוס מים. לבשל הכל כעשר דקות או עד צמצום הנוזלים.

# אפשר להוסיף תוספות כגון אנשובי, בצל סגול, ברוקולי, חציל מטוגן, פטריות, זיתים ועוד.

האפייה:

300 מעלות במרכז התנור עד שהפיצה משחימה.

בתיאבון

לקבוצת הפייסבוק 'מה אוכלים היום?' ולמתכונים נוספים היכנסו כאן

 

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון כפר סבא"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר