הפיקניק בפארק. צילום עילאי הרסגור הנדין

בעקבות טקסי הסיום ה"לאומניים" בבתי הספר: פיקניק מחאה בפארק כפר סבא

הורים וילדים התכנסו ביום שבת בפארק העירוני וקיימו "פיקניק מחאה", תשובה לטקסי הסיום שהתקיימו בבתי הספר, עליהם התלוננו הורים שהיו בעלי אופי לאומני ודתי

פורסם בתאריך: 3.7.17 08:30

עשרות הורים וילדים התכנסו ביום שבת בפארק העירוני בכפר סבא כדי לחגוג את סיום שנת הלימודים והיציאה לחופש הגדול, ב"פיקניק מחאה", תשובה לטקסי הסיום בבתי הספר שהורים רבים בעיר התלוננו שהיו בעלי אופי לאומני ודתי.

מי שיזמה את הפיקניק היא ניצן ויסברג (43), תושבת הוד השרון, אם לארבעה ומרצה לחדשנות באוניברסיטת תל אביב. ויסברג היא אחת ממייסדות קהילות מחנכות, תנועה של הורים ואנשי חינוך שקמה במטרה ליצור שינוי בחינוך בארץ דרך קהילות מקומיות ויוזמות חברתיות. היא היתה זאת שהפיצה את הסרטון הויראלי של טקס סיום בית הספר גולדה בכפר סבא, שעסק בחגיגות 50 שנה לאיחוד ירושלים, וחולל סערה לאחר שהורים רבים חשו כי הטקס היה לאומני ובעל אופי דתי. "בעקבות טקס הסיום שהיה בכפר סבא הרגשנו שמגיע גם לילדים וגם להורים, שחוו מסיבת סוף שנה שלא ראתה אותם ואת הצרכים שלהם, לעשות תיקון ולעשות מסיבת סוף שנה אחרת", אומרת ויסברג, "היינו אמורים לעשות פיקניק כזה בעוד שבועיים, אבל בעקבות מה שקרה בכפר סבא החלטנו להקדים את הפיקניק ולערוך אותו דווקא כאן. אני חושבת שהטקס שהיה בבית הספר בכפר סבא היה לאומני. זה לא רק הדתה אלא לאומנות דתית, ולדעתי יש ניסיון לעשות תעמולה פוליטית בתוך בתי הספר והגנים. קיבלתי את הסרטון מאחת האמהות בבית ספר ואני יודעת שהרבה הורים יצאו בכעס מהטקס הזה. היום אנחנו מבינים שמערכת החינוך דחקה את השקפת העולם של ההורים. מה שקרה בכפר סבא קרה גם בהרבה בתי ספר אחרים והגיעו אלי הרבה סרטונים מערים אחרות, שהיו בהם טקסים פולחניים. אני חושבת שאסור לעשות דבר כזה בבתי הספר ועם כספי ציבור. לילדים יש צרכים של ילדים, והם צריכים לסיים שנה באופן נורמלי, לספר על החוויות שלהם מבית ספר ולהודות למורים".

הפיקניק בפארק. צילום עילאי הרסגור הנדין

הפיקניק בפארק. צילום עילאי הרסגור הנדין

אל היוזמה הצטרף חבר המועצה ממרצ שבאופזויציה, עילאי הרסגור הנדין, ויחד הם קיימו פיקניק סוף שנה בו השתתפו עשרות הורים מרחבי הארץ וגם מכפר סבא, בו התקיימו פעילויות יצירה לילדים ונערך טקס הבדלה חילוני בין המעבר משנת הלימודים ליציאה לחופש הגדול על ידי הרבה החילונית גלית אורן מורן, חברת המועצה הדתית בעיר. בנוסף, קיימו המשתתפים סיעור מוחות בו חשבו כיצד להתמודד עם ההדתה במערכת החינוך כדי ליצור התארגנויות של הורים שייאבקו יחד בתופעה.

ניצן ויסברג. צילום מיכל לנרט

ניצן ויסברג. צילום מיכל לנרט

"מה שהיה לנו הכי חשוב בפיקניק , וזה גם מה שעשינו, זה שיתנוסס דגל ישראל גדול, כי כל מה שאנחנו עושים זה מתוך אהבת המולדת שלנו", אומרת ויסברג, "זו מחאה חיובית שאומרת שאין מה להתייאש ושאנחנו לא הולכים לשקוע בכעס, שאנחנו בעד לברר מה אנחנו כן יכולים לעשות ולחבר בין אנשים ממקומות שונים שיפעלו כדי להלחם בתכנים האלו ביחד. ירושלים היא עיר הבירה שלנו ולא תפסיק להיות גם אם הילדים ישירו 'הכל אני יכול בחופש הגדול', במקום לעשות עוד טקס על ירושלים".

עילאי הרסגור הנדין. צילום זיו שדה

עילאי הרסגור הנדין. צילום זיו שדה

הרסגור הנדין: "אני מקווה שפעילות מהסוג הזה תימשך במגוון תחומים. המטרה היא להכניס תכנים של ערכים חילוניים לתוך בתי הספר ולכבד את רצונם של ההורים לחנך את ילדיהם לפי תפיסת עולמם. כאדם חילוני בעל זהות יהודית ציונית, ירושלים חשובה לי לא פחות מאשר לכל אדם אחר, אבל מה שהיה בטקס בכפר סבא זו כפיית אידאולוגיה משיחית קיצונית על תלמידי החינוך הממלכתי חילוני. המטרה של המפגש הזה הייתה ליצור שיתוף פעולה בין ההורים שייאבקו גם בתופעות אחרות של הדתה שמתרחשות במשך כל השנה בבתי הספר. בכוחות מאוחדים נשיג הרבה יותר".

 

אולי יעניין אותך גם

תגובות

תגובה אחת
  1. הרב סיון מס

    נפלא כל הכבוד! לניצן, עלאי, ולרבה גלית! השילוב של מחאה נגד הדתה עם הבדלה שנותנת תשובה מה כן אפשר לעשות ולא רק למחות זו אופציה שיש לקדם כל הכבוד!

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון כפר סבא"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר