תיכון רבין. צילום עזרא לוי
תיכון רבין. צילום עזרא לוי

בירוקות מציעים: בית ספר אזורי משותף עם שכונת עלייה

הורים ונציגי עיריית כפר סבא נפגשו כדי לדון בשאלת המשך האינטגרציה בחטיבות ובתיכונים בעיר

פורסם בתאריך: 25.7.17 19:14

בשבוע שעבר התקיימה בעיריית כפר סבא פגישה בנושא מבנה מערכת החינוך בעיר וביטול חטיבות הביניים, נושא שנבחר לאחד מהנושאים בהם תתמקד העירייה בתכנית האסטרטגית החדשה למערכת החינוך העירונית. הפגישה נערכה בראשות מנהלת אגף החינוך אורלי פרומן, והשתתפו בה נציגים רבים מאגף החינוך בעירייה ותושבים מעורבים בנושא החינוך בעיר, ביניהם יו"ר ועד ההורים בלה מסיקה וחמישה חברים בהנהגת ההורים, יו"ר ועד השכונה הירוקה הצפונית תהילה מימון, יו"ר מועצת הנשים ו-ועד מרכז העיר הדר לביא ותושב השכונה הירוקה דן בן יהודה, שפועל לשינוי מבנה החינוך בכפר סבא. מטרת הפגישה הייתה לשמוע את דעות וטענות המשתתפים, והיא התמקדה בעיקר סביב שאלת המשך האינטגרציה בתיכונים ובחטיבות בכפר סבא המרוכזים במתחמים ייעודיים. כן דנו המשתתפים במעבר לשמונה שנות לימוד בחינוך היסודי וארבע בתיכון, או שש שנות לימוד ביסודי ושש בתיכון.

תושבי השכונות הירוקות הדגישו בפגישה את הצורך בשינוי המודל הקיים כיום של האיטגרציה ובחינת מעבר לבתי ספר אזוריים או ייחודיים, כמו למשל אינטגרציה בין השכונות הירוקות לשכונת עלייה. זאת לדבריהם בשל הגידול במספר תושבי העיר והבעיות התחבורתיות הצפויות להיווצר במידה והאינטגרציה תמשיך במתכונת הקיימת. מנגד, היו בקרב המשתתפים מי שהדגישו את חשיבות האינטגרציה בכפר סבא, ואת תחושת השייכות שהיא מעניקה לתושבים בעיר.

דן בן יהודה מהשכונות הירוקות טען כי בישיבה נוצר מצג שווא לפיו יש רוב של הורים שתומכים בהמשך האינטגרציה. "התהליך בעירייה מבוצע בסופר מקצועיות, והמטרה של הישיבה הייתה לשמוע מגוון דעות. אני בפועל הגעתי כנציג אחד, שמייצג קבוצה של הורים שחושבים שצריכים לשנות את השיטה של מבנה החינוך בכפר סבא, כדי להציג את העמדה שלנו. התפיסה שלנו שונה מהאתוס הכפר סבאי הישן, שאז כולם למדו ליד הבית. היום אנחנו לא באותו מצב, אנחנו בשנת 2017, העיר גדלה ל-106 אלף תושבים ומכוונים אותה כעת ל-150 אלף תושבים. זה לא נכון מבחינה תחבורתית ולא מבחינה חינוכית וקהילתית. לדעתנו, ברגע שלוקחים את כלל התלמידים בעיר ומערבבים אותם לא משיגים כלום, אבל כשמערבבים תלמידים שמתגוררים באותו אזור לפחות מרוויחים את חיזוק הקהילתיות ברמה המקומית בתוך העיר.

"הרגשתי שבישיבה, עשו 'אמבוש' על הדעה שהצגתי. הגיעו שישה הורים מהנהגת ההורים, בראשם ראש הוועד בלה מסיקה, וכולם הציגו דעה אחת והיו בעד האינטגרציה. ועד ההורים לא יכול לייצג עמדה אידאולוגית, בעניינים שקשורים בתפיסת עולם. הם צריכים להיות ניטראלים או לפחות לקיים דיון פתוח שבסופו הצבעה. אם צריך להגיע נציג מועד ההורים, שתגיע רק בלה".

מסיקה טוענת שלא הוצגה עמדה משותפת של ועד ההורים: "היה דיון ראשוני בו שמעו את העמדות של המשתתפים. ידוע שיש בעיות מאוד קשות בירוקה מבחינה אובייקטיבית. העיר הולכת וגדלה, השינוי הדמוגרפי גדל וצריך למצוא פתרון שייתן מענה לכל העיר. אני תיאמתי ישיבה נוספת על הנושא הזה עם כל ההנהגה כי חשוב מאוד שכל אחד ישמיע את דעתו ויתרום לשיח הזה. לא בחרתי מי יגיע לישיבה בעירייה. כתבתי בקבוצה של ההנהגה שלנו, שחברים בה כמעט 40 איש, שכל מי שיכול וכל מי שהנושא קרוב לליבו שיגיע לישיבה. עמדת ההנהגה עוד לא גובשה, וכל אחד מהחברים בוועד שהגיע הביע את עמדתו האישית. נדון בהנהגה בנושא של מבנה החינוך, נגיע להחלטה מאוחדת ונציג אותה לעירייה".

 

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון כפר סבא"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר