תרגיל חילוץ ברעננה. צילום דוברות העירייה
תרגיל חילוץ ברעננה. צילום דוברות העירייה

דוח מיוחד: 14 בתי ספר בכפר סבא נמצאים בסכנת קריסה בעת רעידת אדמה

בדוח מיוחד מופו כל בתי הספר בארץ. קבלו את הרשימה המלאה בכפר סבא, ואת ההסבר על מערכות ההתראה

פורסם בתאריך: 30.8.17 13:23

האם בית הספר של ילדכם בכפר סבא מוגן מפני רעידות אדמה? על פי בדיקה של אתר תמ"א פיקס, אתר המרכז מידע על תמ"א 38 ברחבי הארץ, מתברר שיש סיכוי לא מבוטל שבית הספר של ילדכם בסכנת קריסה בעת רעידת אדמה.
האתר מיפה את בתי הספר בכל רחבי הארץ ובדק האם הם ממוגנים ועמידים בפני רעידות אדמה. מנתוני הבדיקה, עולה ש־14 בתי ספר ברחבי העיר אינם עמידים בפני רעידות אדמה. החטיבות העליונות והתיכונים ברחבי כפר סבא שהם בסכנת קריסה בעת רעידת אדמה הם: חטיבת שרת, חטיבת שז"ר, תיכון כצנלסון, תיכון אורט שפירא אזורי למנהיגות, קרית חינוך יעקב הרצוג ואולפנה אמנה. בתי הספר היסודיים שאינם עמידים בפני רעידת אדמה הם: ברנר, אוסישקין, בן גוריון, ממלכתי דתי בר אילן, גורדון, יסודי ממ"ד חב"ד ורמז. גם בית ספר סאלד, בית ספר לילדים עם צרכים מיוחדים, נמצא לא עמיד בפני רעידות אדמה.

תיכון הרצוג. צילום זאב שטרן

תיכון הרצוג. צילום זאב שטרן

אורט שפירא

אורט שפירא

תיכון גלילי צילום: אור ירוק

תיכון גלילי צילום: אור ירוק

התיכונים והחטיבות העליונות שנמצאו ממוגנים בפני רעידות אדמה הם: תיכון גלילי, תיכון יצחק רבין, תיכון הראל, חטיבת ביניים ממלכתית דתית לבנים המר, בית ספר מפתן, ומרכז חינוך אורט. בתי הספר היסודיים שנמצאו ממוגנים הם: ממלכתי דתי שילה, גולדה, אופירה נבון, בית הספר הירוק, שי עגנון, סורקיס ועטרת חיים.
על פי בדיקת האתר, שנת הלימודים הקרובה תפתח עם 1,455 מוסדות חינוך ברחבי הארץ הנמצאים בסכנת קריסה בעת רעידת אדמה שמאכלסים 660 אלף ילדים מדי יום. הערים שנמצאו כי יחס התלמידים שלומד במבנים לא עמידים בהן הוא הגדול ביותר הן רמת גן 86 אחוז, בת ים 76, חיפה 69 ושכנתנו בשרון הרצליה עם 61. לעומת זאת, הערים שנמצא כי אחוז התלמידים שלומד בבתי ספר לא מחוזקים הוא הקטן ביותר הן- מודיעין, מכבים, רעות בהן כל התלמידים לומדים במבנים עמידים לרעידת אדמה, ביתר עלית עם 2 אחוז תלמידים שלא לומדים במבנים מחוזקים ובית שמש עם 3. אלו בעצם הוכתרו כערים שמבני בתי הספר בתחומן הם הבטוחים ביותר עבור התלמידים.

אלירן סימוני, מנכ"ל אתר TamaFix אמר: "תמ"א 38 מקושרת אצל מרבית הציבור למיגון בתי מגורים, אך נוטים לשכוח שבמוסדות חינוך שוהים ילדים כ- 200 ימים בשנה, במשך 7 שעות בממוצע ביום. מבנים רבים נמצאים גם באזורי סכנת קריסה גבוהה, שהם לאורכו של הבקע הסורי-אפריקני והעתק הכרמל שעובר דרך מפרץ חיפה, צפון השומרון ומתחבר לבקעת הירדן".

מהעירייה נמסר: "בעיר כפר סבא, כברוב הערים הוותיקות במדינת ישראל, ישנם מוסדות חינוך שנבנו לפני שנת 1980, השנה בה נכנס לתוקף התקן החדש בנוגע לעמידות מבנים כנגד רעידות אדמה. עם זאת, עיריית כפר סבא דאגה להתקין במוסדות החינוך בעיר מערכות התראה אשר אמורות לתת התראה לפני התרחשות רעידת אדמה ולאפשר זמן נוסף ליציאה מהמבנה. בנוסף, מתורגלים כל התלמידים באופן שוטף בהליכי פינוי למרחבים בטוחים בזמן רעידת אדמה".

למפה האינטראקטיבית של האתר:

מפת מוכנות בתי הספר של ישראל כנגד רעידות אדמה

 

תגיות:

אולי יעניין אותך גם

תגובות

תגובה אחת
  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה)

    וואו איזה מסוכן, אי אפשר לדעת מתי תהיה רעידת אדמה….זה יכול לקרות בכול שעות הייממה או הליילה…למה לא דאגו לחיזוקים של המבנים בחופשת החופש הגדול

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון כפר סבא"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר