טיפול בחרדות בקרב מתבגרים: הכירו את אתי בנבינסטי. צילום: Motortion films, Shutterstock
טיפול בחרדות בקרב מתבגרים: הכירו את אתי בנבינסטי. צילום: Motortion films, Shutterstock

טיפול בחרדות בקרב מתבגרים: הכירו את אתי בנבינסטי

חרדה מוגדרת כתגובה פיזיולוגית רגילה למצב מלחיץ. התסמינים הפיזיולוגיים של החרדה עשויים לכלול דפיקות לב מואצות, הזעה, רעד, קוצר נשימה, סחרחורת ועוד. בכתבה הבאה תגלו כיצד ניתן להתמודד איתן

פורסם בתאריך: 29.12.19 16:37

אנשים הסובלים מהפרעת חרדה חווים התקפי החרדה פתאומיים שאינם בהכרח קשורים למצב מאיים ולעתים אף ללא טריגר ברור. התגובה הפיזיולוגית יכולה להיות כל כך חזקה, שהם עשויים להרגיש שהם עומדים "להשתגע" או "למות". כאשר תגובות אלו נחוות לעיתים קרובות לאורך תקופה ארוכה ואינן פרופורציונליות למתח או ללחץ, הן משפיעות באופן משמעותי על חיי היומיום של הסובל מהן, וטיפולים פסיכולוגיים לרוב כוללים אלמנטים טיפוליים מרובים, יעילים מאוד לטיפול בהפרעות חרדה.

אתי בנבינסטי, פסיכולוגית הוליסטית ותיקה המגיעה מרקע של פסיכולוגיה קלינית, עובדת כבר למעלה מ-35 שנים עם מתבגרים ומבוגרים הסובלים מחרדות ומהתקפי חרדה. היא מטפלת, בין היתר, בשיטת הפסיכולוגיה ההוליסטית.

"פסיכולוגיה הוליסטית היא פסיכולוגיה הרואה את האדם ככלל", אומרת אתי בנבינסטי, "אני מגיעה מהרקע של הפסיכולוגיה הקלינית, והפסיכולוגיה ההוליסטית למעשה רואה הכל כמכלול שלם. בטיפול שלי, אני רואה את המודע ואת תת המודע של המטופל, את הדברים המאפיינים אותו ומשם הטיפול מקבל "בוסט" שעוזר למטופל להגיע ליעדים ולמקומות הנכונים לו בחיים".

כיצד חרדה באה לידי ביטוי?
"החרדה היא רגש טבעי שבמקור נועד לשמור עלינו בסכנות חיים ממשיות. עם התפתחות האנושות, נוצרו פחדים שאינם בהכרח מהווים סכנה לחיינו, אך הדמיון של החרד מביא אותו לחוות כביכול איום ממשי לחייו.

"כאשר הפחד והחרדה הם תופעה חוזרת המונעת מאתנו לעשות פעולות יומיומיות כגון להיכנס למעלית או למטוס, לעבור מבחנים, ועוד, מומלץ לפנות לטיפול כיוון שהחרדה 'משתקת' אותנו ומונעת את שגרת חיינו. התקפי חרדה, לעומת זאת, מגיעים במפתיע ומתבטאים בתחושות פיזיות קשות כמו קשיי נשימה, הזעה, תחושת אובדן שליטה על הגוף ועוד. בטיפול בקליניקה, אני מציידת את מטופליי בכלים להתמודדות עם חרדות ועם התקפי חרדה".

מה מאפיין חרדות אצל בני נוער בגיל ההתבגרות?
"גיל ההתבגרות הוא הגיל המלחיץ ביותר. מצד אחד, הנערים כבר אינם ילדים קטנים והם נדרשים להצלחה במבחנים, הצלחה חברתית, הישגיות ועוד. מהצד השני, יש את מה שהנער עצמו רוצה והם חווים חרדות שונות, כשהמוכרות ביותר הן חרדה חברתית, חרדה עקב לימודים, חרדה משפחתית, חרדה לעתיד – מה יקרה כשיסתיים התיכון ואהיה בוגר? ועוד".

כיצד את מטפלת בחרדות אצל מתבגרים?
"אני משתמשת בשיטות שונות, החל משיטות טיפול קונבנציונליות ועד ללא קונבנציונליות, בהתאם לצורך והבעיה שאני מזהה ולמה שמתאים ביותר למטופל והטיפול סובייקטיבי לכל אחד ואחד. הטיפולים שלי מערבים את השיטות הפסיכולוגיות הטובות והיעילות ביותר לטיפול בחרדות, ביניהן שיטת סינרגטי, שיטת הפסיכולוגיה החיובית, השיטה ההומניסטית, NLP וגם טיפולים הקשורים לרמה האנרגטית. הטיפול נעשה במטרה להעצים את הנער המתבגר ולספק לו כלים להצלחה, להתמודדות מול החרדות, להעלאת הביטחון העצמי וההערכה העצמית שלו.

"במקרה של חרדת מבחנים לדוגמה, מצאתי שחשוב לחזור למבחן העמוק והראשוני ביותר: מבחן החיים. כך, אני מתשאלת אות הוריו של הנער לגבי חוויית הלידה שלו, כיצד היתה הלידה, כיוון שבפעמים רבות יש לכך השפעה על כל המבחנים שיעבור בעתיד וכיצד יתמודד איתם. דרגות הפחדים שלנו מאוד בסיסיות והן מצריכות טיפול מעמיק עד לילדות ולינקות שלנו.

"יש חרדה שחווים ילדים בבית הספר, שהם חשים חנוקים שם ומחכים כל יום לרגע בו ייצאו הביתה. הם נסגרים בתוך עצמם וסובלים, והמטרה בטיפול היא לא לשחזר להם את הסבל, אלא לקחת אותם קדימה, לתת להם כלים שיחזקו ויעצימו אותם ושהם לא יחושו את החוויה המלחיצה הזו. מקור החרדות הללו הוא לרוב במשפחה, ויש לבדוק מה קורה במשפחה, האם המשפחה התפרקה, ההורים התגרשו, מהם היחסים בין ההורים וכדומה. זהו אחד הכלים שמאפשר לנו להגיע לריפוי של החרדה הזו מהר יותר בטיפול. המטרה היא בסופו של דבר להתגבר על החרדות ולסיים את התיכון כמתבגר מאושר שכל החיים לפניו, שיוצא לדרך עצמאית מלא אופטימיות וביטחון".

על אילו אלמנטים נוספים עובדים בטיפול?
"אנחנו עובדים על דימוי עצמי וביטחון עצמי, על חיזוק היכולות של כל מטופל – לכל אחד מאתנו יש המון יכולות שונות וחשוב לגלות אותן ולממש את הפוטנציאל.

"השימוש במגוון כלים מאפשר לי להתאים את הטיפול בצורה האפקטיבית והאידאלית עבור כל מטופל שמגיע אליי. כך הטיפול מתקצר והופך יעיל יותר ובעל תוצאות מהירות מחד וארוכות טווח מאידך.

"הפסיכולוגיה ההוליסטית מנחה להתבוננות על האדם כיחידה הוליסטית אחת שלמה, המשלבת גוף, נפש ותודעה, והיא מאפשרת לי ליצור השפעות חיוביות בכל תחומי החיים של מטופליי".

מהן תוצאות הטיפול באופן כללי?
"התוצאות של הטיפול מדהימות – מדובר בבני נוער וילדים שמגיעים אליי כמו פרח סגור ובסוף תקופת המפגשים יוצאים כמו פרח מלבלב שנפתח אל העולם.

"התוצאות הן לרוב שיפור ניכר בביטחון העצמי, בדימוי העצמי, שיפור ורכישת כלים לתקשורת עם הסביבה, רוגע, סובלנות, שליטה עצמית ועוד מגוון יתרונות שמבטיחים לסלול את ההצלחה העתידית בחייו של כל אחד".

 

אתי בנבינסטי היא פסיכולוגית הוליסטית המשלבת בעבודתה עם ילדים, בני נוער ומבוגרים, מגוון שיטות, ביניהן: NLP, שיטת הגשטאלט, פסיכולוגיה קלינית ועוד.

היכולת שלה להסתכל על האדם שמולה, מעבר רק למילים בהם הוא משתמש כדי לבטא את עצמו, מאפשרת לה לזהות באופן מדויק היכן נמצאות הנקודות שעליהן חשוב לעבוד, מה שמאפשר להגיע לתוצאת מדהימות ומדויקות עבור כל מטופל ולשיפור מדהים בחייו.

אם אתם או ילדיכם מחפשים אוזן קשבת שתוכל לתמוך ולעזור, אתי תשמח לעמוד לשירותכם.

 

כתובת: כפר סבא

טלפון: 054-4770832

קישור לפייסבוק

קישור לאתר

אתי בנבניסטי. צילום: Rafael

אתי בנבניסטי. צילום: Rafael


כתבה שיווקית


 

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון כפר סבא"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר