צילום אילוסטרציה תומר אפלבאום
צילום אילוסטרציה: תומר אפלבאום

החצבת בכפר סבא: שלושה מקרים התגלו בעיר בתקופה של שנה

ממרץ 2018 ועד כה, התגלו מקרים ספורים של מחלת החצבת בעיר. פורסמו גם הנתונים על מספר המקרים שהתגלו בערים השכנות

פורסם בתאריך: 15.5.19 17:55

מנתוני משרד הבריאות שהתפרסמו השבוע, עולה כי מאז התפרצות מחלת החצבת במרץ 2018 ועד תחילת חודש מאי השנה, התגלו בכפר סבא שלושה מקרים של חצבת. לשם השוואה, בעיר רחובות שסוגרת את עשרת היישובים עם המספר הרב ביותר של מקרי חצבת, התגלו 43 מקרי חצבת. אצל שכנתה של כפר סבא, רעננה, התגלו לפי הנתונים שבעה מקרים של חצבת. בהוד השרון התגלו חמישה מקרים, ובהרצליה שני מקרי חצבת מאז מרץ 2018.

מתחילת השנה הגיע מספר הנדבקים בארץ ליותר מאלף איש ומההתפרצות אשתקד, מגיע המספר ל-4,115 מקרים. על פי נתוני המשרד, הישוב הנגוע ביותר במחלה הוא ירושלים עם 1,403 מקרי חצבת, אחריו בית שמש עם 420 מקרים, צפת עם 276 מקרים, ביתר עילית עם 230, בני ברק עם 210, טבריה עם 173, מודיעין עלית 137, תל אביב 109, פתח תקווה עם 48 מקרים ורחובות עם 43.

עוד על פי נתוני המשרד, קבוצת הגיל שבה נדבקו הכי הרבה ילדים בחצבת בישראל הם גילאי 2-4, שאחראי על 715 ממקרי החצבת. אחריהם נמצאים גילאי 11-6 חודשים עם 578 מקרים. קבוצת הגיל עם הכי מעט מקרי חצבת היא גברים ונשים מעל גיל 40, בה התגלו כ-40 מקרי חצבת. עוד ניתן לראות על פי נתוני המשרד, כי החודש בו התגלו הכי הרבה מקרים היה באוקטובר 2018 עם 952 מקרי חצבת, כשאחריו נובמבר עם 915 מקרים.

על פי הנתונים שהמשרד מפרסם, ניתן לראות שמרבית מקרי החצבת התגלו בקרב אוכלוסיות החרדיות. משרד החינוך עושה מאמצים לשכנע את אנשי המגזר לחסן את ילדיהם, על מנת למנוע את התפשטות המחלה בארץ. המחלה היא לא ייחודית רק לישראל, וגם בארצות הברית ובאירופה התגלו מקרים רבים, במיוחד בקהילה החרדית בברוקלין, שם האשימה עיריית ניו יורק את הקהילה שהם לא מחסנים את ילדיהם.

מחלת החצבת היא מחלה זיהומית מדבקת מאוד ובאחוז קטן מהמקרים, סיבוכי המחלה עלולים להיות קשים ואף לסכן חיים. הנגיף למחלה, הוא נגיף מורביליווירוס. החצבת מועברת מאדם לאדם על ידי פיזור הנגיף לסביבה בעת שיעול, עיטוש או מגע עם הפרשות מהאף וליחה. ניתן להידבק גם בעת שהייה בחדר החולה, גם מספר שעות לאחר שהחולה עזב את החדר. הדרך הטובה והבטוחה ביותר למנוע תחלואה היא על ידי קבלת חיסון נגד המחלה. יעילות החיסון במניעת חצבת הינה גבוהה מאוד (כ-97% לאחר קבלת 2 מנות חיסון). במעט האנשים שחוסנו ויחלו בכל זאת במחלה, המחלה צפויה להיות קלה ביחס למחלה באנשים שאינם מחוסנים. החיסון מקנה הגנה החל משבועיים ממועד קבלת החיסון וממשיך להגן עשרות שנים לאחר קבלתו.

תגובות

אין תגובות

אולי יעניין אותך גם

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון כפר סבא"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר