נתי רבני והעובדות בבוטיק נתיקה. צילום אילנית כהן
נתי רבני והעובדות בבוטיק נתיקה. צילום אילנית כהן

נתי רבני היה רוצה שהעירייה תיתן יותר תשומת לב לרחוב הראשי

בסוף שנות ה־80, הפך נתי רבני את החנות של אביו ברחוב ויצמן לבוטיק אופנה. בשנה הקרובה הוא היה רוצה חנות שתתמקצע בשמלות ערב, ובעוד עשר שנים הוא מתכנן לנוח

פורסם בתאריך: 21.5.17 13:00

מי: נתי רבני (49), יליד ותושב כפר סבא, נשוי לקרן ולזוג שלושה ילדים. רבני הוא בעל בוטיק הבגדים נתיקה, אחד הותיקים בעיר, שנמצא ברחוב ויצמן 111. רבני ואשתו הכירו בבית העסק, ויחד עמה עוסק רבני גם באדריכלות.

העסק: “נתיקה זה שילוב של שמי, נתי, ושמה של אשתי, קרן”, מסבר רבני, “בבוטיק ניתן למצוא אופנת קז’ואל מחברות מובילות וגם ביגוד לערב. עכשיו אנחנו מתמקדים בשמלות וביגוד לנשפי סוף השנה בתיכונים ומגיעים אלינו לקוחות מכל הארץ. אנחנו גם מעצבים שמלות ועוסקים גם בתיקונים ושינויים. אנחנו עושים הכל”.

איך התחיל: “בשנת 1978 אבא שלי רכש את העסק, שהיה אז חנות קרביץ, וב-1988 הפכנו אותו לחנות אופנה. בהתחלה עזרתי לאבי ולאט לאט נכנסתי לעניינים. כשאבי יצא לפנסיה תפסתי את מקומו, שדרגתי את החנות, יצרתי קשר עם ספקי אופנה נוספים והפכתי את החנות לבוטיק, שמוכר גם שמלות וגם ג’ינסים ובגדי מעצבים. את קרן אשתי הכרתי בעסק לפני 15 שנה. היא עבדה בחנות מולי, ברשת מור, ונהגה לקנות פה וכך הכרנו”.

חלוקת עבודה: “חוץ ממני יש בחנות עוד שלוש עובדות. אני עושה את רוב הקניות, יחד עם העובדות שהפכו להיות כמו משפחה, הולך לתצוגות ובוחר סחורה. הבנות שותפות לכל הפעילות של החנות, אם זה פעילות ברשתות החברתיות ואם זה עיצוב חלון הראווה. אנחנו עובדים כאן באווירה משפחתית וחולקים כולנו בעבודה”.

בשנה הקרובה: “להתפתח ולהביא שמלות ערב יוקרתיות יותר. ואולי נתפתח לעוד עסק, בוטיק רק של שמלות”.
בעוד עשר שנים: “אולי לנוח, לתת יותר למשפחה, לבית. כיף לראות את הילדים גדלים. יש לי כבר דור שני של לקוחות, נשים שהכרתי כנערות והיום אני מטפל בילדים שלהן. אז אולי באמת בגיל 60 אני אוכל לנוח”.

אם לא אופנה: “אני עוסק באדריכלות. אשתי אדריכלית פנים ומעצבת פנים, ואנחנו עובדים לפעמים על פרויקטים יחד, כך שאם לא אופנה הייתי כנראה עוסק באדריכלות”.

עצמאי או שכיר: “אני חושב ששכיר. לעצמאי יש הרבה על הראש, הוא עובד גם ביום וגם בלילה, זה אף פעם לא נגמר. לשכיר יותר קל לקחת חופשות, להיות יותר עם המשפחה. אני למשל מגיע הביתה בשעות הערב המאוחרות, וכשכיר היה לי יותר זמן עם המשפחה”.

הכי כיף: “לקבל את התודה מהלקוחות. הן שולחות לי תמונות, מספרות על מחמאות שקיבלו על ההופעה שלהן. זה כיף”.

הכי קשה: “האמת? לא כל כך קשה. אולי בגלל שבעבודה הזו יש המון סיפוק, ואתה כל הזמן רואה אנשים סביבך, מדבר עם אנשים, מכיר אנשים”.

טיפ לעצמאי המתחיל: “להיכנס בכל הכוח, אבל עדיין להיות זהיר. לחשוב בגדול”.

איך העירייה יכולה לסייע: “ליצור יותר מקומות חניה, ופעם בשבוע לעשות מן סוג של הפנינג כדי שהרחוב לא יישכח. יש את הקניונים שאנו נאלצים להתחרות בהם, אין מה לעשות אבל זאת הקידמה. קניונים יש חמישה ויותר בכל עיר, אבל רחוב ראשי יש רק אחד. כדאי לתת לו יותר תשומת לב. לקניון יש מי שמטפל בשיווק וכדומה, לנו אין”.

הכי אוהב בכפר סבא: “את האנשים שבה. כולם מכירים כולם, כולם חברים, ולמרות שגדלנו והתפתחנו, עדיין נשארנו כפר”.

המחירון: שמלות החל מ־150 שקלים, ג’ינסים 400-100 שקלים, חולצות החל מ־60 שקלים.

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון כפר סבא"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר