מיכל טראוריג. צילום אלון גרובר
מיכל טראוריג. צילום אלון גרובר

ה- cool, הנסיך והנינט: מפת הקניונים של השרון

אזור השרון ידוע בתור ממלכת הקניונים, אז בתור מבקרת קבועה בהם החלטתי לחלק להם תארים

פורסם בתאריך: 26.11.17 09:54

לא מזמן יצא לי להתהלך עם הבן שלי ברחוב ויצמן בכפר סבא. כשקלטתי שהוא בהלם תרבות שאלתי אותו למה הוא מסתכל על כל חנות כאילו הייתה מוצר ארכיאולוגי, והוא ענה לי שהוא לא ידע שיש כל כך הרבה חנויות מגניבות באמצע הרחוב. כשסיפרתי לו שפעם, כשאני הייתי ילדה, כל מה שהיה לנו זה את החנויות של רחוב ויצמן הוא שאל, "מה, לא היה לכם אדידס בקניון ג'י?".

ואז הבנתי שחוץ מזה שיכול להיות שיש לנו פטיש קל במשפחה לחברת אדידס, אין לאף עיר באזור השרון את המרקם האורבני העירוני שהיה לה בעבר. כשאתם טסים לניו יורק ומסתובבים במנהטן, בתי הקפה, החנויות והמסעדות נמצאים שם. כך גם ברומא וברצלונה. השדרה החמישית, ויה דל קורסו והרמבלה, הם כולם רחובות. אבל כאן, בישראל, את הטיולים שלך אתה עושה בתוך מתחם סגור עם אורות ניאון וריח של ספריי שירותים.

איזור השרון ידוע בתור ממלכת הקניונים, ובתור אחת שנוהגת לכתת את רגליה באופן קבוע בכל אחד מהם החלטתי לעשות לכם את מדרג הקניונים של האזור.

הקול: קניון ג'י
קניון ג'י הוא הקניון רמת אביב של אזור השרון, יש בו את כל רשתות האופנה המובילות ושלל בתי קפה ומסעדות. תוכלו למצוא שם פאשניסטיות מהפרברים, נערות אינסטגרם מעודכנות ובעיקר הרבה כסף שיוצא מהארנק שלכם, כזה שגורם לכם לשכוח שאתם בעצם נמצאים בלב אזור התעשייה בקצה של שכונת הדרים.

המתלהב: אושילנד
קניון אושילנד הוא לא רק קניון הוא בעצם גם סוג של לונה פארק. יש בו רשתות אופנה, הרבה חנויות, וכל השאר שייך לעולם הילדים. לכן תוכלו למצוא שם בין היתר גם הרבה הורים שמיצו את יתר האטרקציות לילדיהם.

האורבני: קניון ערים
לקניון ערים יש את המרקם האורבני העירוני בכל הדרו, וזאת מהסיבה שהוא ממוקם במרכז העיר כפר סבא והוא אינו מתחם סגור, מה שעלול לגרום למסתובבים בתוכו לחשוב שהם בעצם מטיילים ברחוב. המאבק מול קניון ג'י ואושילנד לא פשוט עבורו, אבל עבור הכפר סבאים הוא תמיד פינה חמה בלב.

הלא מוגדר: קניון כפר סבא הירוקה
השכונה הירוקה בכפר סבא מלאה בתושבי חוץ שסבלו מהמחירים הגבוהים של הדירות בתל אביב והחליטו לרכוש דירה עשר דקות מהעיר הגדולה. בפועל כולנו יודעים שלא מדובר בעשר דקות ושהשכונה הירוקה היא מעין מתחם של תושבי חוץ שנספח לכפר סבא. הקניון הזה שייך לקהל שבוי כי בתכלס אין להם אופציה אחרת קרובה לבית.

השכונתי: בי סנטר
הבי סנטר הוא עוד אופציה לתושבי השכונה הירוקה, אופציה חביבה. אבל בוא נודה על האמת, אני לא בטוחה שמי שגר מחוץ לדוכנה יודע על קיומו ועל הפשרויות שיש בו.

 

הנסיך: קניון רננים
בקניון רננים יש הכל, ואולי זו הסיבה שהוא הקניון היחיד ברעננה. הנהלת הקניון ייבאה אליו את כל רשתות האופנה המובילות. בקניון הזה קיים תמהיל מדויק של כל החנויות המובילות ושם תוכלו למצוא אמהות בחופשת לידה, אנשי היי טק שמגיעים לארוחת צהריים ופאשנסטיות שעוד חושבות ש GAP היא רשת אופנה נחשבת.

התעלומה: ארנה
קניון ארנה היה אמור להיות הג'וקר של כל הקניונים באזור השרון. הוא נמצא במיקום הטוב ביותר מבין הקניונים באזור אבל גם עכשיו, הוא עדיין סוג של סימן שאלה.

הנינט של הקניונים: שבעת הכוכבים
אין יותר מיינסטרים מהקניון הזה. בשבתות תוכלו למצוא שם את עם ישראל על כל גווניו ובימי השבוע את, ובכן, עם ישראל על כל גווניו. יש בו הכל, רשתות אופנה, פעילויות לילדים, מסעדות ובתי קפה. בילוי מוצלח לעם ששכח איך נראה מסע שופינג באוויר הצח.

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון כפר סבא"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר