סיכת ראש שחולצה מריאתה של אישה. צילום: בית החולים מאיר

סיכה באורך 4 ס"מ בתוך הריאה: במאיר מתריעים מפני תופעה מסוכנת

רופאי בית החולים הצליחו לשלוף סיכת ראש חדה מריאה של אישה ומנעו ממנה ניתוח קשה. למחרת הגיעה למיון פעוטה שבלעה סיכה. מאז תחילת השנה אירעו 17 מקרים דומים

פורסם בתאריך: 4.11.19 12:19

רופאי בית החולים מאיר בכפר סבא הצליחו לחלץ בשבוע שעבר סיכת ראש בעלת ראש חד, מריאה של אשה כבת 40, תושבת אחד היישובים בשרון, שסידרה את החיג'אב לראשה ושאפה את הסיכה המחוברת אליו. יום למחרת הגיעה על חדר המיון של בית החולים פעוטה כבת שנה לאחר שבלעה סיכת ראש של אמה. בבית החולים אומרים כי שאיפת ובליעת סיכות ראש על ידי נשים וילדות היא "תופעה מסוכנת ומיותרת", ומציינים כי רק השנה טיפלו בבית החולים ב-17 מקרים דומים.

האשה ששאפה את סיכת הראש עברה צילום דחוף שהראה כי הסיכה נדדה בתוך הריאה, והיא נעוצה עמוק בתוך הריאה הימנית. מדובר היה בסיכה באורך 4 ס"מ ובעלת ראש חד. "הכנסנו את האשה לניתוח, ותחת הרדמה כללית הוכנס דרך הפה אל הריאה מכשיר ברונכוסקופ – סיב אופטי בעל מצלמה הנותנת תמונה של פנים הריאה, ומשולב במלקחיים זעירים, המאפשרים לתפוס ולחלץ את הסיכה", אומר ד"ר אייל רומם, מנהל תחום רפואת ריאות פולשנית, "במקרה הנוכחי, הסיכה היתה נעוצה בעומק הריאה, כשראש הסיכה כלפי מטה, ולכן היה קושי רב להגיע אל הסיכה, לתפוס אותה ולשלוף אותה ללא פגיעה נוספת בריאה. לאחר שעות ארוכות הצלחנו לחלץ את הסיכה מהריאה ומנענו ניתוח ריאה גדול הכולל פתיחת החזה והתאוששות קשה. זו לא הפעם הראשונה שאנו נתקלים בתופעה של נשים הבולעות, או גרוע יותר שואפות את סיכת החיג'אב בזמן שהן מסדרות את המטפחת".

במקרה השני, שבו בלעה פעוטה את סיכת הראש של אמה, יצאה הסיכה מהגוף בדרך הטבע. ד"ר אייל זיפמן, מנהל שירות גסטרו ילדים, אמר כי הילדה עברה מספר צילומים שהראו כי הסיכה ממוקמת באיזור הקיבה. "חששנו כי מאחר ומדובר בסיכה בעלת ראש חד, היא עלולה לנקב את מערכת העיכול ולגרום לנזק משמעותי וסכנת מוות", הוא אומר, "בבדיקת גסטרוסקופיה שנערכה יחד עם ד"ר פביאנה בנימינוב, מנהלת השירות האנדוסקופיה במאיר, התגלה כי הסיכה עברה ללא נזק למעיים. הילדה נשארה להשגחה צמודה במחלקת כירורגית ילדים, ולבסוף, למרבה המזל, הסיכה יצאה בדרך הטבע. במקרה זה, מזל גדול הפריד בין הילדה לבין ניתוח משמעותי וסיבוכים ארוכי טווח".

ד"ר רומם וד"ר זיפמן אומרים כי ההמלצה הגורפת היא לא להכניס את הסיכות האלו לפה, ולא להשאירן ללא השגחה בקרבת ילדים.

אולי יעניין אותך גם

תגובות

🔔

עדכונים חמים מ"צומת השרון כפר סבא"

מעוניינים לקבל עדכונים על הידיעות החמות ביותר בעיר?
עליכם ללחוץ על הכפתור אפשר או Allow וסיימתם.
נגישות
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר
הורידו את האפליקציה
לחוויה מהירה וטובה יותר